SAFE  3130 Begijnendijk-Betekom

De geconsolideerde schuld van de gemeenten per inwoner varieert sterk tussen de gemeenten onderling.

In 63 gemeenten lag de schuld in 2022 lager dan 500 euro per inwoner.

Tegelijk bedroeg de schuld per inwoner in 27 gemeenten meer dan 2.000 euro per inwoner.

Gemeente Begijnendijk zit dus bij de beste leerlingen van de klas!

 

 

 

Om die punten te realiseren, gaan we voor relevante samenwerkingen en zoeken we actief subsidies met maar één doel: de financiële situatie van onze gemeente gezond houden voor de huidige en komende generaties.

Financieel beleid

De laatste zes jaar investeerden we in infrastructuur, menselijk kapitaal en een gedragen sociaal beleid. Het resultaat: een gezond financieel beleid met behoud van belastingdruk. Ook de volgende zes jaar willen we ervoor zorgen dat de financiële situatie van Begijnendijk-Betekom evenwichtig blijft. Daarvoor houden we onze schuldgraad, die momenteel relatief laag is, nauwlettend in de gaten. En nemen we onze keuze inzake financiën weloverwogen en met de nodige zorg op in onze meerjarenplanning.

Nog enkele belangrijke punten voor ons financieel beleid:
 

  • Ijveren voor een warm toegankelijk en sociaal beleid

  • Blijven inzetten op behoud en versterking van ons gemeentelijk patrimonium.

  • Aandacht voor noodzakelijke verbeteringen van onze weginfrastructuur metde voorkeur voor verkeersveilige aanpassingen.

  • Budget voorzien voor de verdere uitrol van de provinciale visie rond het hemelwaterplan, riolering, wegen en waterbeheersing.

  • Sterk inzetten op intergemeentelijke samenwerking zodat de vele vlaamse, provinciale en federale verplichtingen onze dienstverlening niet onbetaalbaar maken.

Kreeg je geen flyer in je brievenbus? Lees ze na op onze website.


SAFE  3130 Begijnendijk-Betekom

Contact info